Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов обвини Асоциация Активни

...
Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов обвини Асоциация Активни
Коментари Харесай

Напрежение. Активни потребители отвърна на Алибегов

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов упрекна Асоциация " Активни консуматори ", че популяризира погрешна информация за чистотата на водата по Черноморието ни. Ще осъдим това Неправителствени организации сигурно, разгласи Алибегов.

-->
" Ако правосъдният иск е форма на напън, бройте го за напън. Защо да сме обезпокоени, всеки има право да завежда искове. Ние също имаме право да потърсим отговорност за тежките думи, които бяха отправени. Абсолютно голословни внушения ", коментира изпълнителният шеф на Асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов.

" Проучването е част от план на Софийския университет (СУ), ще има още доста измервания на разнообразни параметри. От СУ ни поканиха взаимно да оповестим резултатите, тъй като имат изключителна значимост за хората. Който и българин да попитате, всеки е виждал някаква тръба или процедура, която допуска замърсяване, обаче формалните данни са близки до съвършенството. Ведомствата не мерят по най-хубавия метод ", изясни той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му РИОКОЗ мери всяка седмица и в никакъв случай нищо не открива. А местата, където от " Активни консуматори " са създали измерванията, са подбрани по оценка на риска и сигнали на жители.

" Призовахме институциите да стартират да си приказват и да тръгнат по следите на риска и злоупотребите. Никой от страната не може да ви подсигурява, че моята догадка не е вярна. Имат ли всички пречиствателни станции задоволителен потенциал? Има ли случаи, в които не са смогвали и са преливали? Има ли стотици пречиствателни станции, които са местни към обособени обекти? Можем ли да подсигуряваме, че притежателите им са добросъвестни и ги почистват ", попита на собствен ред Николов.

Николов уточни, че Попският плаж години наред е с неприятни оценки и едвам в последните две години му се дава отлична оценка. Това навежда на подозрения, счита гостът в студиото.

В понеделник идната седмица взаимно с Министерството на здравеопазването ще отидем да вземем проби, заяви изпълнителният шеф на " Активни консуматори ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР